Caro van Iersel

Caro werkt als Feldenkrais practitioner en bewegingsdocent met mensen van alle leeftijden met het doel hun (bewegings)mogelijkheden, plezier en vitaliteit te vergroten.

Achtergrond

Caro werkte als fysiotherapeut in New York in een programma voor mensen met chronische pijn (Hospital for Joint Diseases, OI in 1986) en kwam daar in aanraking met de Feldenkrais Methode. Deze organische benadering met een positief mensbeeld sprak haar direct aan en zij volgde de opleiding tot Feldenkrais practitioner van 1987-1991 in New Jersey/New York. Sindsdien is zij praktiserend Feldenkrais docent en geeft individuele lessen, groepslessen en workshops in haar praktijk, eerst in Long Island, NY en vanaf 1998 in Almere.

Buiten haar praktijk geeft zij workshops en cursussen voor publiek en professionals, zoals nascholing voor fysiotherapeuten en andere paramedici (bij ProEducation), maar ook voor yogadocenten, leerkrachten, oefentherapeuten, acteurs en musici in Nederland en in het buitenland.

Caro is al lange tijd actief betrokken bij de Feldenkrais opleiding in Amsterdam. In 1999 droeg Caro bij aan het opzetten van de eerste Internationale Feldenkrais Teacher Training in Amsterdam met Larry Goldfarb en Arlyn Zones als Educational Directors en daarna speelde zij een actieve rol bij de volgende opleidingen РAmsterdam 2, 3, 4 en 5. Dit deed zij aanvankelijk als coördinator en vanaf 2007 als assistent trainer en co-director. Vanaf 2011 geeft zij les in Feldenkrais opleidingen in Zweden, Spanje en China.

Caro Van iersel