Cursussen en workshops

Hieronder vind je wekelijkse lessen en workshops van Caro van Iersel en activiteiten rond de Feldenkrais-opleiding in Amsterdam. Scroll verder naar beneden om niets te missen ; )

Amsterdam International Feldenkrais Teacher Training V: Deze nu lopende opleiding is in november 2016 van start gegaan en wordt afgesloten in november 2019.

Het plan is de volgende Teacher Training in Amsterdam, AIFTT 6, te starten in mei van 2020.

Het volgende segment van AIFTT V wordt gehouden van 3 – 7 mei en van 10 – 14 mei 2019.  N.B. Het rooster van deze opleiding gaat van vrijdagmiddag t/m dinsdagochtend (i.p.v. maandag – vrijdag).  Katryn Smithback geeft les in dit segment.

Van 16 – 20 augustus, van 23 – 27 augustus en van 30 augustus – 3 september is het 12e segment van AIFTT V. Trainer in segment 12 is Larry Goldfarb

In Almere:

*Wekelijkse lessen  Awareness Through Movement                

Feldenkraislessen met Caro van Iersel – voorjaar 2019

Wekelijkse lessen op              dinsdagochtend van 10.45 – 12.00 uur

                                                          – dinsdagavond van 20.30 – 21.45 uur

Ruggegraat:          Kolom  en  Keten

De wervelkolom wordt aangesproken bij vrijwel al onze activiteiten, voor steun en voor flexibiliteit. Wij zijn ons niet altijd bewust van de diverse functies van deze centrale keten, die kop en staart verbindt, die ons in staat stelt zowel te buigen als een slang als stevig rechtop te staan, op de voeten of op het hoofd. Deze serie is gericht op het ervaren van de vorm, de functies en de mogelijkheden van de wervelkolom. Behalve verrassende ontdekkingen, kunnen deze lessen leiden tot meer gemak in het buigen en strekken en in stevigheid en balans in zitten en staan.

De rustig uitgevoerde bewegingen van de Feldenkraislessen helpen je bewust te worden van jezelf. Op de grond liggend minimaliseer je de inspanning en neem je beter waar hoe je beweegt, hoe je jezelf beperkt en welke keuzes je hebt. Door je handelingen simpeler en efficiënter te coördineren wordt bewegen vrijer en gemakkelijker. In Feldenkraislessen verken en verleg je de grenzen van je bewegings-mogelijkheden en verbeter je soepelheid en effectiviteit in het dagelijks leven. De lessen zijn gericht op kwaliteit en plezier van bewegen, ieder op z’n eigen manier en met respect voor z’n eigen mogelijkheden.

Data: 8 januari t/m 16 april 2018 – behalve op 5/2.

Later instromen en lessen inhalen is mogelijk in overleg.

Kosten: Ochtend- of avondserie € 180,00 (incl. BTW)

Losse lessen à € 17,00 (incl. BTW) zijn mogelijk op afspraak (i.v.m. ruimte). Betaling: IBAN NL60 INGB 0008283516, t.n.v. Almere Feldenkrais & Fysiotherapie

Locatie: Almere Feldenkrais & Fysiotherapie, Kweekgrasstraat 60, 1313 BT Almere
Voor informatie en aanmelding: 036-5304010 of almotion@xs4all.nl

Draag gemakkelijke kleding en neem een matje of handdoek mee 

 

*Workshops voorjaar 2019

Voorjaar . . .

      Tijd van bloei

      Tijd voor beweging

 

Movement is Life . . . Without Movement Life is Unthinkable

                                                                                    Moshe Feldenkrais

Workshops op 6 april, 18 mei en op 21 juni 2019

Elke workshop is een ontdekkingsreis. Aan de hand van rustig opgebouwde, níet-alledaagse bewegingen en ervaringen kom je erachter hoe je meer ‘gebruikersvriendelijk’ kan zijn voor jezelf. In de lessen werk je op aangename wijze, met respect voor eigen mogelijkheden, grenzen en comfort. De lessen hebben als doel: meer gemak, flexibiliteit en energie in je dagelijkse bezigheden. En wie weet welke verrassingen je nog meer tegenkomt?

Zaterdag 6 april        SPRING!

9.30 – 13.00 uur

De Lente komt er aan, binnenkort huppelen de lammetjes weer in de wei. Hoe dartel begroet jij het voorjaar? Bij het ouder worden vertraagt men vaak, al dan niet met reden, en wordt minder fit. In deze workshop ga je op relaxte wijze op zoek naar jouw veerkracht en bewegingszin!

Zaterdag 18 mei        Bekkenwerk

9.30 – 13.00 uur

We kennen ons lijf van top tot teen, maar bij ieder zijn er hiaten in het zelfbeeld. Weinigen kennen de botstructuur en functie van hun bekken: een zeer substantieel bot met grillige vormen en grote betekenis. In deze workshop maak je nader kennis met je bekken, tot op de bodem, en ervaar je de centrale en krachtige rol die het speelt in ons bewegen.

Vrijdag 21 juni          Rollen op de Grond

9.30 – 13.00 uur

Een rollende bal, een rollende ton, rollende kinderen… ze rollen vanzelf. Denk jij met plezier hieraan terug of heb je altijd al de wens om met gemak te rollen? In deze workshop verken je met rustige bewegingen je flexibiliteit, je rolbaarheid en je steeds betere verhouding met de grond.

Kosten : € 39,- per ochtendworkshop (incl. BTW en koffie/thee)

Betaling: op IBAN NL60 INGB 0008283516 t.n.v. Almere Feldenkrais & Fysiotherapie

Locatie: Almere Feldenkrais & Fysiotherapie, Kweekgrasstraat 60, 1313 BT Almere

Voor informatie en aanmelding: 036 530 4010 of almotion@xs4all.nl of www.almotion.com

Draag gemakkelijke kleding en neem een matje of handdoek mee

 

*Studie-activiteiten voor Feldenkrais-practitioners 2019

3-Luik:   Spelen met Actie – leren en gebruiken

Advanced Training op 14 april, 22 juni en 8 september 2019 

In deze 3-luik voor practitioners onderzoeken we hoe we ons werk steeds beter en concreter kunnen afstemmen op de vraag (impliciet of expliciet) waarmee mensen bij ons komen of in de uitnodiging waarmee we leerlingen willen bereiken. Dit betekent dat we enerzijds de vraag goed willen begrijpen en in context willen plaatsen en anderzijds in onze les iets mee willen geven dat verschil maakt.

In het 1e deel van de 3-luik bekijken we, aan de hand van een specifieke actie uit het dagelijks leven, hoe we bovengenoemd proces kunnen doorlopen en meer kunnen leren over de vraag en behoeften van de student. Observatie, bespreking, praktische oefeningen en, natuurlijk, ATM leiden ons tot meer helderheid en nieuw repertoire hierin.

In deel 2 van de 3-luik stellen we een ATM serie samen gebaseerd op onze eerdere bevindingen, ook dit doen we aan de hand van ATM, praktische oefeningen en uitwisselen van ervaringen.

In deel 3 gaan we aan de slag met FI gebaseerd op dezelfde actie. Ook hier beginnen we met een ATM, verder zullen we deze dag voornamelijk met FI-praktijk bezig zijn.

Deel 1 op zondag 14 april van 10.00 – 16.30 uur

Voorbereiding en afstemming  /  ATM  /  Kijken, luisteren, voelen en hallucineren

Deel 2 op zaterdag 22 juni van 10.00 – 16.30 uur

Toepassing voor groep  /  Spelen met actie: variaties, mogelijkheden, leren en gebruiken /

ATM serie samenstellen

Deel 3 op zondag 8 september van 10.00 – 16.30 uur

Toepassing voor FI / ATM / Spelen met actie in FI / Connectie en relevantie, leren en gebruiken

Je kunt aan alle 3 de delen meedoen of alleen losse delen van de 3-luik selecteren.

Er is 1 uur lunchpauze – Breng lunch mee – Voor koffie, thee, fruit wordt gezorgd.

Locatie: Almere Feldenkrais & Fysio, Kweekgrasstraat 60, 1313 BT Almere

Kosten: 175,- voor de gehele 3-luik, indien betaald vóór 24 maart (vroegboekkorting), 210,- daarna.

65,- per deel van de 3-luik, indien betaald vóór 24 maart (vroegboekkorting), 75,- daarna.

Aanmelden: via almotion@xs4all.nl of telefonisch: 036 5304010

Betaling: IBAN NL60 INGB 0008283516, t.n.v. Almere Feldenkrais & Fysiotherapie