Feldenkrais

De Feldenkrais Methode is genoemd naar de man die het ontwikkelde, Moshe Feldenkrais. De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) en groepslessen (Awareness Through Movement ofwel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.

Individuele lessen: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast, echter nu in een één op één situatie met ‘hands on’.

De Feldenkrais Methode wordt door mensen gebruikt om:

– behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen

– zintuiglijke waarneming te verscherpen en leren te vergemakkelijken

– blessures te voorkomen of te helpen genezen

– artistieke- en sportieve prestaties te verbeteren

– stress te verminderen en fitter te voelen

– vreugde in het dagelijks leven te vergroten.