Osteopathie

Over osteopathie

Je gezondheid is bij de osteopaat in goede handen
De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of buikpijn waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen.

Hands only!
Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur. Hij gebruikt alleen zijn handen. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie.  Dit heeft veel tevreden patiënten tot gevolg.

Niet alleen je klacht maar jij als geheel staat centraal
Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.
Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken.
Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen aan deze klacht om je gezondheid te verbeteren.  De osteopaat werkt samen met andere disciplines.

Kosten
De kosten per consult zijn €49,00. De kosten van een lang consult zijn €95,00. U kunt pinnen en de nota die u meekrijgt kunt u opsturen naar uw ziektekostenverzekering voor vergoeding. Niet nagekomen afspraken en afspraken welke minder dan 24 uur van tevoren zijn geannuleerd, worden in rekening gebracht.

Wat krijg ik vergoed?
De ziektekostenverzekeraar vergoedt osteopathie gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Klik hier voor meer informatie.
Het aantal behandelingen dat nodig is, is over het algemeen laag.

NRO
Bij klachten kunt u contact opnemen met het NRO. U kunt natuurlijk ook de osteopaat hierover aanspreken.